//

Кардинал Руіні: Іван Павло II - гігант

Іван Павло II, у всьому своєму житті і у всьому своєму служінні, повністю віддав себе самого і таким чином став справжнім гігантом віри і Церкви, гігантом історії - сказав в проповіді, виголошеній в неділю у Кракові, кардинал Камілло Руіні.


"Гігантом, оскільки в ньому в певний спосіб стала очевидною для всіх велич Христа" - підкреслив колишній вікарій римської єпархії, багатолітній співпрацівник Івана Павла II.


Кардинал Руіні підкреслив, що Іван Павло II був близько до кожного, кого зустрічав на своєму шляху і пам'ятав також про всіх у молитві, яка була "немовби географічна", бо охоплювала різні ситуації і континенти. "Він був приятелем кожного народу, турбувався про їх долі. Його апостольські подорожі також мають це значення" - підкреслив кардинал Руіні.


Колишній вікарій римської єпархії говорив, що Каролю Войтилі була характерною незвичайна відвага. "Це була його вроджена риса, яка проявилася, наприклад, після замаху, коли він не погодився застосовувати спеціальні засоби безпеки" - нагадав єрарх.


Як він зауважив, Войтила проявив цю відвагу в Польщі, коли, наприклад, боровся за церкву в Новій Гуті, але також і в світі, коли прийняв виклик відвертати процес секуляризації.


" «Все можна змінити» - часто говорив він. А зміст був такий, що ми можемо все змінити, чи швидше, що Бог може все змінити, діючи в нас і через нас. Таким чином цей папа змінив історію в Польщі і в Центрально-Східній Європі, але також і у вселенській Церкві, розпочинаючи серед іншого новий етап екуменізму і міжрелігійного діалогу" - сказав кардинал Руіні.

 

За матеріалами info.wiara.pl