//

Кардинал П'яченца: священики повинні "здивувати" світ звіщенням любові Бога

15 червня Католицька Церква відзначатиме Всесвітній день молитов за святість священиків. З цього приводу кардинал Мауро П'яченца, префект Конгрегації у справах духовенства, направив спеціальне послання до священнослужителів. В інтерв'ю радіо Ватикан він розповів, що сьогоднішній світ бачить в священиках, перш за все, людину Бога, що має в серці Ісуса - Доброго Пастиря і є щасливим свідком любові Бога до людини.

 

"Ніяка нова євангелізація - а ми перебуваємо в контексті нової євангелізації - неможлива, якщо ми, священики, не в стані "здивувати" світ, в пророчому сенсі цього слова: у звіщенні сутності Бога, в тому, що Бог є Любов, любов у трьох Божественних Особах, які виявляються і включаються в священиче життя ", - сказав єрарх.

 

Кардинал П'яченца зазначив, що в новій євангелізації від священиків потрібно, перш за все, щоб вони проявляли свою любов до Христа, жили Церквою, були все більш об'єднаними зі своїми єпископами, які, в свою чергу, об'єднані з Верховним Понтифіком. Єрарх підкреслив, що священнослужителі повинні працювати в глибокому єднанні з постановами II Ватиканського Собору. "Його рішення повинні бути для священиків певним компасом на їхньому шляху, щоб відповісти на запитання віруючих, щоб вони змогли успішно проводити нову євангелізацію", - сказав кардинал П'яченца.


За матеріалами radiovaticana.org