//

Кардинал П'яченца: рукоположення в священики жінок в Церкві не буде

Кардинал Мауро П'яченца, префект Конгрегації у справах Духовенства, в інтерв'ю агентству "Zenit", зазначив, що в Церкві завжди існували руху, які хотіли пристосуватися до ментальності світу. "Але такої популярності, як сьогодні, вони, напевно, не мали ніколи. І в цьому є заслуга ЗМІ, які роблять їм велику рекламу ", - зазначив єрарх. На думку кардинала специфікою діяльності псевдореформаторів в Церкві, є виправдання гріха, щоб людина більше не намагалася відкриватися на милосердя Бога.

 

Відповідаючи на питання про висвячення в священики жінок, єрарх нагадав, що ще в 1994 р. Іван Павло II ясно підкреслив, що в Католицькій Церкві цього ніколи не буде. "В Церкві існує багато можливостей для жінок, щоб реалізувати своє християнське покликання. Наприклад, нічого не заважає жінці стати керівником Залу Печаті Святого Престолу або, якщо вона хороший економіст, очолити адміністрацію Святого Престолу ", - сказав кардинал П’яченца.

 

Префект Конгрегації у справах Духовенства звернув увагу на важливість збереження целібату. "Невірність і слабкість деяких священиків не може бути критерієм загального судження. Статистика свідчить про те, що сьогодні розпадається близько 40% шлюбів, у той час, як залишають свої священичі обов'язки лише близько 2% священиків ", - сказав кардинал П'яченца. На його думку скасування целібату не вплине на кількість покликань.

 

Єрарх зазначив, що проблема браку священиків поступово вирішується. "Цьому сприяють часті молитви віруючих, регулярні поклоніння в цій інтенції і повага до священиків", - розповів кардинал.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org