//

Кардинал Ортега звернувся через кубинське телебачення

У вівторок ввечері напередодні апостольського візиту Папи Бенедикта XVI кардинал Хайме Ортега отримав нагоду звернутися до народу Куби по державному телебаченню.


Кардинал сказав, що Святіший Отець прибуде на Кубу як паломник з нагоди 400-річчя появи Діви Милосердя з Кобре, покровительки Куби.


«Існував великий інтерес в цьому паломництві, тому що Папа має намір відродити віру в країнах, які були навернені в християнство раніше, але потребують нової євангелізації, і він побачив в цій місії істинний приклад того, що може відродити віру людей»,- сказав кардинал Ортега.


Він назвав Папу Бенедикта «паломником милосердя», який завжди мав «Кубу в своєму серці».


«Папа – інтелектуал, він – Папа науки. Він є людиною, яка має покликання до богословської науки і цьому він присвятив своє життя»,– продовжив кардинал. «Він приходить з пастирським візитом, щоб виконати доручення, яке Ісус дав Петрові».


Планується, що наступного тижня телезвернення здійснить Архиєпископ Діонісіо Гарсія Ібаньєс із східного міста Сантьяго-де-Куба, де спочатку зупиниться Бенедикт XVI  під час візиту 26-28 березня.


Як повідомляє Радіо Ватикану, такі звернення церковних діячів є рідкісними на кубинському телебаченні, представник Католицької Церкви висловив надію на продовження таких телезвернень за потреби, навіть після папського візиту.