//

Кардинал Курт Кох: дороги християнських конфесій розходиться все більше

Голова Папської Ради із сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох, виступаючи на конгресі у Венеції, присвяченому 50-літтю цього Ватиканського дикастерію, заявив, що якщо християни різних конфесій не зможуть виробити єдиної позиції по головних етичних проблемах сучасності, таких як, відношення до гомосексуалізму або низки питань біоетики, майбутнє екуменічного руху виявиться проблематичним.


Саме ці практичні питання, за переконанням ватиканського єрарха, є вирішальними для подальшої долі екуменізму. Нам потрібно набратися мужності і назвати речі своїми іменами, – сказав кардинал Кох. Зовсім недавно нашим девізом були слова: «нас розділяє віра, але об'єднують діла». Але сьогоднішня ситуація вже цілком протилежна.


Богословський діалог просувається більш-менш успішно, а ось що стосується етичних проблем, то тут наші дороги розходяться все далі. Найяскравіший приклад цього – криза, яку переживає Англіканське співтовариство. Нині цілі групи англікан приєднуються до Католицької Церкви.


Та все ж, не дивлячись на всі наявні негативні тенденції, кардинал Курт Кох не втрачає надії на успіх справи екуменізму. Нам здається, що ми стоїмо на місці або навіть рухаємося назад, – сказав він. Але щось подібне відчувають, наприклад, і пасажири літака: після бурхливого старту лайнер злітає вверх, а потім виглядає ніби стоїть на місці, хоча насправді рухається дуже швидко. Ось і ми віримо, що «долетимо» до пункту призначення нашої екуменічної подорожі, – підвів підсумок кардинал Кох.

 

Джерело: sibcatholic.ru