//

Кардинал Кордес: Папа має здатність наближати до Бога

"Критики Бенедикта XVI шкодять єдності Католицької Церкви в Німеччині", - зазначив кардинал Пауль Йозеф Кордес, колишній голова Папської ради "Cor Unum". Єрарх німецького походження звернув увагу на те, що в Німеччині багато "публічних осіб, навіть християни, критикують Церкву зі схизматичних позицій". Говорячи про діяльність деяких німецьких політиків, єрарх зазначив, що вони чинять тиск на Церкву, вимагаючи її реформування. "Це недопустимо, оскільки порушує принципи церковного права" - сказав єрарх.

 

Крім того, кардинал Кордес впевнений в успішності візиту Папи. Говорячи про існуючі критичних поглядах на цей візит, єрарх згадав подібні полеміки перед подорожами Святішого Отця до Ізраїля, Франції і Великобританії. "Я думаю, що незвичайна ясність слів Святішого Отця також і в Німеччині допоможе прорвати цю емоційну блокаду ", - сказав кардинал Кордес.

 

Єрарх звернув увагу на те, що Понтифіка дуже поважають в інтелектуальних колах. Він згадав про дискусію, яка відбулася в 2004 р. між німецьким філософом атеїстом Юргеном Хабермасом і кардиналом Йозефом Ратцінгером про роль цінностей в сучасному світі. Кардинал Кордес сказав, що його особисто дуже зворушує здатність Папи "наближати людину до Бога".

 

За матеріалами: Ватыканскае радые