//

Кардинал Кох: модерністи і традиціоналісти мають подібну хворобу

  Кардинал Курт Кох висловився на тему діалогу з іншими християнськими конфесіями. В інтерв'ю агентству "Zenit" він зазначив, що спільна декларація, підписана представниками Католицької Церкви і лютеран в 1999 р. є великим кроком вперед в екуменічному діалозі. "Тепер треба обговорити еклезіологічні результати цієї угоди. Лютерани мають відмінне від католиків поняття Церкви", - нагадав глава Папської ради сприяння християнській єдності. За його словами, тут потрібно визначити, що для обох Церков є сутністю Церкви.

 

Єрарх переконаний, що Всеправославний Синод, який повинен скоро відбутися, стане великим поштовхом у діалозі з цією християнської конфесією. Кардинал Кох нагадав, що зараз ведеться теологічний діалог з православними на теми колегіальності в Церкві та першості Наступника св. Петра.

 

Ватиканський єрарх звернув увагу на суперечки, які ведуться на темі II Ватиканського собору між традиціоналістами та модерністами в Церкві. Ті й інші дивляться на нього як на своєрідний розрив у Церкві. У відповідь кардинал Кох нагадав слова Бенедикта ХVI, який підкреслив, що інтерпретація навчання Собору має відбуватися в контексті відновлення та наступності.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va