//

Кардинал Грохолевський: католицькі школи виховують людину всебічно

Кардинал Зенон Грохолевський, префект Конгрегації Католицької Освіти, зазначив, що якщо вірити в те, що наше "життя не закінчується земним існуванням, то змінюється вся система цінностей, життя і діяльності людини", - повідомляє Радіо Ватикан

 

В інтерв'ю інформаційному агентству " КАІ" єрарх підкреслив, що "Бенедикт XVI завжди нагадує в своїх промовах,  спрямованих до вчених, про те, що необхідно розширювати горизонти віри". "Людина не може не задаватися питаннями про сенс свого життя, роботи, наукових досліджень. Якщо не запитувати себе про це, то дуже просто можна дійти до заперечення будь-якої етичної межі в науці, як це було у випадках медичних експериментів на людях за часів Гітлера, в ім'я науки і прогресу ", - сказав кардинал Грохолевський.

 

Говорячи про католицьку освіту, єрарх зауважив, що сьогоднішній світ потребує католицьких журналістів, соціологів, політиків, юристів. "Місія мирян не полягає лише в проголошенні проповідей, а у християнському свідченні в політиці, громадському житті, медицині. Тому ми вимагаємо  щоб існували католицькі університети ", - додав кардинал.

 

Єрарх зазначив, що суттю католицької освіти є не тільки надання знань, але інтегральне виховання людської особистості, тому такі навчальні заклади користуються популярністю в світі. "Необхідно навчити людину використовувати свої знання на користь усього людства", - підкреслив кардинал.

 

Префект ватиканської дикастерії  розповів, що до їхньої компетенції входять не тільки питання, пов'язані з діяльністю католицьких шкіл та університетів, але велика увага приділяється духовним семінаріям. У вихованні священиків найважливішим є формування духовності. "Саме духовність впливає на людську, наукову і пастирську підготовку священика", - зазначив кардинал Зенон Грохолевський.