//

Кардинал Філоні перебуває з візитом в Нігерії

Префект Конгрегації євангелізації народів кардинал Фернандо Філоні від 6 листопада перебуває з візитом у Нігерії. З нагоди сотої річниці прибуття перших місіонерів на територію, де сьогодні розташоване місто Оверрі, кардинал Філоні передасть місцевим католикам послання Бенедикта XVI. Він зачитає його 10 листопада.


Учора вранці під час Літургії для молоді Оверрі, кардинал Філоні назвав їх «надією Церкви» і «законними спадкоємцями» перших місіонерів. Він старався підтримати їх в ситуації, коли християни з Північної Нігерії стали ціллю кривавих нападів ісламської секти «Боко Харам», та закликав обрати супутником у повсякденному житті Христа. «Ми завжди можемо звернутися до Нього, в будь-якій ситуації нашого життя. Він ніколи не залишить нас», – запевнив кардинал.


Як наголошує місцевий Архиєпископ Ентоні Джон Валентин Обінна, завдяки праці євангелізації, яка почалася сто років тому, більшість нинішнього духовенства виходить з цієї території. Десяток з них навіть проголошує Євангеліє за межами країни.


За матеріалами: Radio Watykańskie