//

Кардинал Дзівіш подарував хорватам мощі блаженного Івана Павла ІІ

Ввечері 31 травня у Загребській архикатедрі відбулась урочиста Літургія з нагоди свята Відвідин Марії, а також свята чудотворної ікони Матері Божої Загребської від Кам’яних воріт – Опікунки Загребу. Цей день у Загребі також відзначається як День міста Загреба. Святкову Службу Божу разом з Загребським Архиєпископом і митрополитом кардиналом Йосипом Бозанічем співслужив Архиєпископ і митрополит Краківський кардинал Станіслав Дзівіш, довголітній особистий секретар блаженного папи Івана Павла ІІ.

 

Подякувавши за запрошення на торжество, кардинал Дзівіш вручив кардиналу Бозанічу ампулу з кров’ю блаженного Івана Павла ІІ, на шо зібраний народ Божий відповів тривалими  оваціями.

 

Кардинал Дзівіш звернувся до літургійного зібрання з проповіддю у якій пригадав, що блаженний Іван Павло ІІ завжди закликав хорватів принести Європі своє щире та вірне католицтво. Також він наголосив, що у серці Івана Павла ІІ було особливе місце для хорватського народу і це Блаженний підтвердив і своїми стараннями довкола міжнародного визнання новопроголошеної Республіки Хорватія у 1991, а також своїми трьома душпастирськими візитами до Хорватії.

 

За матеріалами dnevnik.hr