//

Кардинал до американського уряду: «Залишіть нас в спокої!»

«Збережіть нашу свободу практикувати релігію і залишіть нас в спокої» - це, на думку Нью-йоркського Митрополита Тімоті Долана, основне послання людей віри до американського уряду.

 


У промові у вашингтонській штаб-квартирі Товариства імені Архиєпископа Джона Керролла кардинал говорив про оборону релігійної свободи та інші загрози, які плинуть або зі сторони секуляристів, або зі сторони адміністрації Барака Обами, яка втручається у справи віри.

 


Кардинал пояснив, що секуляристи є однією із загроз релігійній свободі, які «толеруватимуть релігію при умові, якщо вона буде ексцентричним приватним хобі забобонних, неосвічених людей, обмеженим до однієї години в тиждень, без жодного голосу на публічній арені».

 


Щодо безпосереднього втручання уряду Обами, то він прагне сам визначати служіння, послання і суть місії Церкви: «Не йдеться про покриття коштів хімічної контрацепції чи абортивних засобів – наперекір тому, що як мантру повторюють з впертістю наші противники». Кардинал Долан підкреслив, що проблема полягає в узурпуванні урядом права окреслення форми функціонування і місії Церкви.

 

За матеріалами: wiara.pl