//

Кардинал Бертоне про новий курс італійського уряду

Кардинал Бертоне позитивно оцінив новий курс італійського уряду. "Жертви є частиною життя", - прокоментував кардинал Держсекретар зусилля нового прем'єра Маріо Монті, пов'язані з жорсткою економією. "Церква буде робити свій внесок, особливо допомагаючи найбільш нужденним сім'ям", - сказав єрарх. "L'Osservatore Romano" також цитує недавній матеріал в "Avvenire".

 

"Потрібні розум і мужність, щоб покласти судно Італії на безпечний курс", - написав головний редактор італійської католицької газети Марко Таркіньє. Ці дві якості, на думку журналіста, присутні в Монті і його міністрів. Таркіньє позитивно оцінює жорстку економіку Монті і називає її "першим важливим кроком".

 

Прем'єр-міністр Італії нещодавно опублікував пакет декретів, які повинні дозволити заощадити 30 млрд. євро на рік за рахунок збільшення податків та підвищення пенсійного віку.

 

Також на початку тижня католицьке інформаційне агентство "SIR", що належить італійській єпископської конференції, позитивно відреагувало на нові заходи. "Сигнал надійшов", говориться в коментарі, але шлях по виходу з кризи буде "довгим і складним для всіх".

 

За матеріалами: Ватыканскае радые