//

Кардинал Бертоне: Праця може бути шляхом до святості

2 вересня в Кастель Гандольфо відбудася зустріч Християнських асоціацій працівників Італії, в якій взяв участь кардинал Тарчізіо Бертоне. Єрарх передав учасникам форуму привітання Святішого Отця і зазначив, що Папа дуже високо цінує діяльність працівників християнських об'єднань.


Кардинал Бертоне наголосив, що соціальне навчання Церкви запропонувало світові "інтегрально-гуманістичне" розуміння праці. "Єпископи в усьому світі в єдності з Папою передають" Євангеліє праці" людям не тільки словами, але також через пастирську турботу, яку здійснюють багато священиків, монахів та мирян, що переносять вивчене в дію", – сказав єрарх.


Кардинал наголосив, що Папа Бенедикт XVI у своїй енцикліці "Caritas in veritate" закликає, щоб безкорисливість і "логіка дару" увійшли в сучасну економіку, як вираз братерства всіх людей.


"Дивитися на роботу з цієї перспективи означає бачити в ній не тільки зайнятість або кар'єру, але, перш за все, – "покликання ", щось більш пов'язане з особистим і важливим у сенсі життя людини", – сказав кардинал Бертоне. "Навіть більше. Праця може стати шляхом до святості, коли виконується як воля Бога", – наголосив єрарх.


Кардинал звернув увагу на потребу "цивілізованості в економіці" відповідно до сучасних спекулятивних тенденцій. "Економіка не може зменшувати соціальну цінність підприємств і відповідальність за сім'ї працівників, за суспільство і довкілля. Цей виклик вимагає сильної моральної чесності, яка базується на постійних і надійних взаєминах з Богом ", – наголосив єрарх.


За матеріалами Ватыканскае радыё