//

Кардинал Бертоне отримав каталонську нагороду

"Поміркованість, розсудливість і дух відкритості». Ці слова були засадничими для журі Міжнародної премії Конде де Барселона, якою нагородили кардинала Тарчізіо Бертоне.


Зазначено, що секретар Ватикану відіграв важливу роль у підготовці папської поїздки, а також у закордонній політиці Апостольського Престолу.

 

Журі особливо наголосило на важливості постійних і безперервних зусиль кардинала Бертоне у взаєминах з Кубою. У цій країні Католицька Церква набуває все більшого значення в соціальній і пастирській сферах. Зазначено, що державний секретар був ключовою фігурою в підготовці візиту Папи Бенедикта XVI до Іспанії, яка не тільки показала престиж Папи в іспанському суспільстві, а також глибоке вкорінення в ньому католицизму.

 

"У цьому контексті кардинал Бертоне розробив інтелігентну дипломатичну роботу в Іспанії: згладив шорсткість, мудро радив іспанському єпископату, встановлюючи конструктивні взаємини в політичній сфері", – йдеться в постанові журі. До того ж звернули увагу на хороші взаємини кардинала Бертоне з суспільством Каталонії: "Він сприяв зміцненню зв'язків між каталонським суспільством і Римом завдяки прекрасному візитові Папи Бенедикта XVI, метою якого було освячення церкви Святої Родини ... Тому розуміння Каталонії супроводжує довга дружба з монастирем в Монсеррат, а також з Архиєпископом Барселони".

 

Фундація Конде де Барселона, під головуванням короля Хуана Карлоса, була створена 1986 року газетою "La Vanguardia". Щороку, вона нагороджує особи або установи, які виділяються, зокрема, завдяки своєму внеску в більш широкій сфері комунікації. Серед попередніх переможців "New York Times", а також організації Червоного Хреста і Півмісяця.

 

За матеріалами: wiara.pl