//

Кардинал Антоніо Роуко Варела: «Без сім'ї суспільство розпадається»

Тільки родина, яка сприйнята і живе в повноті істини, відкриває горизонти надії для людини і суспільства нашого часу. Про це минулої  неділі, 30 грудня, заявив кардинал Антоніо Роуко Варела під час Літургії на Площі Колумба в Мадриді з нагоди святкування Дня сім'ї.


На це свято Пресвятої Родини - додав прелат, - ми зібралися в кінці 2012 року, що став з багатьох причин критичним і хворобливим, - щоб подякувати Богові за наші родини, вкорінені у вірі в Ісуса Христа.


У своїй проповіді глава Іспанської єпископської конференції також зазначив, що без справжнього шлюбу живий організм суспільства приречений на дезінтеграцію. Центральною темою Свята сім'ї, організованого архиєпархією Мадриду, була фраза Папи Бенедикта XVI: «Християнська родина - це надія сьогоднішнього дня». Перед початком Літургії під керівництвом архиєпископа Мадрида тисячі людей змогли побачити відеозвернення Святішого Отця по-іспанськи: «Ми закликаємо, щоб родина залишилася дорогоцінним даром для кожного з її членів і міцною надією для всього людства».

 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va