//

Кардинал Антонеллі закликав дивитися на сім'ю очима дітей

За повідомленням агентства SIR, президент Папської ради у справах сім'ї кардинал Енніо Антонеллі направив відеозвернення учасникам конференції  «Тижня прав сім'ї». Ця ініціатива проводиться під егідою гуманітарної організації «Родинний проект», Федерації гуманітарних асоціацій у справах неповнолітніх і сім'ї (www.progettofamiglia.org).


“Дуже часто, - підкреслив в своєму обігу прелат, - сім'ю розглядають з точки зору дорослих, їх мінливих і часто егоїстичних бажань». Тому необхідний новий погляд на речі і розуміння того, наскільки дітям потрібна батьківська і материнська фігура, батько і мати, що люблять один одного і своїх дітей.

 

Кардинал Антонеллі закликав докласти всіх зусиль, у тому числі і в пастирському піклуванні, для того, щоб допомогти людям зрозуміти як потреби дітей, так і благородство, гідність і цінність опікування, а також, щоб запобігти, де це можливо, розпаду сім'ї. Необхідно допомагати сім'ям зустрічатися для обміну досвідом з подолання  конфліктів, щоб запобігати душевним ранам, жертвами яких стають, в першу чергу, діти.

 

Джерело: Радіо Ватикан