//

Ізраїль: новий бенедиктинський монастир над Галилейським морем

Над Галилейським морем збудовано новий монастир бенедиктинців. Він знаходиться при Храмі Помноження Хлібів в місті Табга. Урочиста посвята монастиря відбулася вчора, там відзначали свято Вознесіння з представниками місцевої церкви і паломниками з Німеччини.

 

Церемонії інавгурації нового монастиря передувала урочиста Євхаристія під проводом кардинала Йоахима Мейснера. Після Меси кардинал міста Кельн освятив новий комплекс, який замінив колишній монастир, побудований в п'ятдесяті роки. Будівництво під егідою німецьких благодійників тривало п'ять років.

 

Земля і будівлі святилища є власністю німецької Асоціації Святої Землі, головою якого є єпископ Кельна. У 1939 році святилище Помноження Хлібів в місті Табга було доручено бенедиктинцям з абатства Успіння в Єрусалимі.

 

Руїни візантійської базиліки з середини п'ятого століття знайшли в 1932 році німецькі археологи. На цьому місці було встановлено тимчасовий храм, який в 1982 році був замінений на новий храм, побудований на фундаменті візантійської базиліки, де збережений стиль, використані усі віднайдені елементи, а особливо коштовні мозаїки. Під головним вівтарем зберігся стародавній камінь, який є  реліквією помноження п'яти хлібів і двох риб.

 

За матеріалами radiovaticana.org