//

Івана Павла ІІ пропонують проголосити покровителем молоді

Папа Іван Павло ІІ має бути проголошеним покровителем молоді. Це думка колишнього Префекта Конгрегації в справах Святих, кардинала Хосе Саравіа Мартінса.

 

«Особисто я вважаю, що Іван Павло ІІ повинен бути оголошеним покровителем молоді» - це кардинал сказав на зустрічі в римському Університеті  Святого Хреста 30 квітня. Він навіть намітив, як цього можна досягнути. «Деякі святі є покровителями. Якщо хтось  хоче запропонувати номінацію когось на покровителя молоді, то повинен представити повну документацію на причини і мотиви».

 

Протягом 27 років понтифікату Іван Павло ІІ мав особливі стосунки з молодими людьми, тому був відомий навіть як «Папа молоді». У 1984 році він ініціював відому на сьогоднішній день практично всім подію – Всесвітній День Молоді, щоб мати змогу зустрічатись з молоддю всього світу кожні 3 роки. Ініціатива набула такої популярності, що у 1995 році в Манілу (столиця Філіппін), прибуло більше 5 мільйонів молодих паломників, і це стало найбільшим людським зібранням в історії.

 

Наразі в Церкві вже є один покровитель молоді з  16-го століття -  португальський єзуїт святий Алойзій Гонзага. Хоча не є чимось нечуваним, щоб було більше одного покровителя певної сфери чи групи осіб. Будь-яка пропозиція, щоб Папа Римський Іван Павло II став покровителя молоді , повинна бути представлена відповідальному органу Ватикану -  Конгрегації Богослужінь і дисципліни Таїнств.

 

За матеріалами: CNA