//

Івана Павла ІІ обороняють перед ліберальними критиками

Іван Павло ІІ заслуговує на беатифікацію і канонізацію, незважаючи на застереження ліберальних критиків щодо його понтифікату – зауважує відомий католицький мислитель і соціолог релігії Майкл  Новак.

 

Він підкреслює, що канонізація не означає «претензії на досконалість», а лише визнання щоденного героїзму в посвяті себе Богу. «Не знаю святого, який був би досконалим – наприклад, святий Петро. Багато з них однак любили Бога аж до смерті.  Канонізація не є фальшивою претензією на людську досконалість, а лише визнанням щоденного героїзму звичайних вчинків. Ті з нас, хто бачив, як цей Папа з трудом сідає на літак для наступної подорожі з метою навчання всіх народів, піддаючись лише волі Бога, не зауважували, що спостерігають за нескореним героєм. Ті в Римі, хто перебував в оточенні цього Папи, і навіть ті, які в багатьох справах мали інші погляди, бачили, що перебувають в присутності людини, поглиненої Богом, містика, людини, яка жила в Бозі, коли виконувала свої величезні  важкі обов’язки » - сказав Новак.

 

Критикам педофілії в Церкві, в поблажливості до якої звинувачують Івана Павла ІІ, Майкл Новак звернув увагу на те, що вони оминають роль, яку в поширенні цього лиха відіграло послаблення звичаїв і моральний релятивізм, що пропонували лібералами і  проти чого виступав Папа.

 

За матеріалами: wiara.pl