//

Іван Павло II приймав терпіння, щоб більше любити, – Кардинал Бьорк

Кардинал Реймонд Лео Бьорк заявив, що життя і наука бл. Івана Павла II є прикладом того, як християни повинні сприймати терпіння. «Бл. Іван Павло II – це виняткова особистість. Його власне життя є свідченням страждань, які він прийняв для того, щоб більше любити», – сказав єрарх. «На додаток до цього, він був великим учителем, особливо це виявилося в документі «Salvifici Doloris», який він написав після замаху на своє життя».

 

Так кардинал Бьорк прокоментував свій виступ під назвою «На грані людського» на конференції в Римі, присвяченій захисту життя. У ньому кардинал Бьорк спростував «механічний підхід», який розглядає хвору особистість «як об'єкт, обтяжений великим терпінням», і, отже, призводить до «висновку, що таке життя не має сенсу». Замість цього, підкреслив єрарх: «таємницю страждання» слід розглядати як «щось, з чим треба жити і приймати як особливе запрошення до любові до Бога і ближнього». Це також можливість для інших, продемонструвати любов до тих, хто страждає.

 

Кардинал Бьорк нагадав, що бл. Іван Павло II не сприймав медичного терміну «вегетативне існування», тому що людина, яка страждає, на думку Папи, ніколи «не стане рослиною або твариною. Вона залишається людиною».

 

За матеріалами radiovaticana.org