//

Італія: Зустріч єпископів щодо здоров'я та гендерної ідеології

Співпраця Церкви і держави у галузі охорони здоров'я, а також проблеми, пов’язані з гендерною ідеологією та репродуктивним здоров'ям – такими були основні теми зустрічі єпископів, відповідальних в окремих у своїх єпископатах за душпастирство у сфері охорони здоров'я. Ця одноденна зустріч у Римі передує міжнародній конференції, організованій Папською радою у справах душпастирства хворих і служби здоров'я. Окрім 40 єпископів, у зустрічі беруть участь експерти-миряни, котрі обговорюють речі, які зараз у світі значною мірою неправильно розуміють, наприклад, щодо сексуальної орієнтації, гомосексуалізму, зміни статі і тп.


"Ці питання мають важливе значення для Церкви, бо їх потрібно наближувати до людей, пояснювати як правовий бік справи, так і вчення Церкви з цього приводу. Третє питання пов'язане з організацією душпастирства охорони здоров’я у Церкві: як Церква повинна підходити до цього? Які її завдання? Що має бути реформоване? Де таке служіння є найнеобхіднішим?" – зазначив єпископ Стефан Регмунд, глава комісії у справах охорони здоров’я  Єпископату Польщі.


Міжнародне співробітництво дуже важливе для країн, де Церква молода, і захист життя становить особливе завдання. Зокрема, це стосується ситуації, коли діти не народжуються через велику кількість абортів. Тому Церква залучає лікарів, медсестер і волонтерів. Добре працюють у цій сфері молоді подружжя, вже виховані на християнських традиціях.


У Білорусі, наприклад, аборти дозволені, але ми робимо все, щоб їх було менше, – розповідає  єпископ Владислав Блін із Вітебська. – Ми ведемо переговори з тими матерями, які хочуть зробити аборт, ми молимося за них. І це приносить чудові результати, наприклад, у Вітебську навіть закрито абортивні відділення лікарень, бо не було бажаючих зробити аборт".

 

За матеріалами Radio Watykańskie