//

Італійський єзуїт закликає християн, що постраждали від арабської весни, до поєднання

Християни, які живуть в Сирії та інших країнах, що постраждали від арабської весни народів, мають активно діяти в суспільному житті та працювати в напрямку поєднання. У цьому переконаний італійський єзуїт, о. Паоло Далл'Огліо. Він працює в Сирії упродовж 30 років, беручи участь в міжрелігійному діалозі. Він особливо відзначився тим, що врятував від руйнування монастир Mar Moussa і зробив його світовим центром молитви та діалогу з ісламом.

 

"Релігійне життя в цей час є дуже інтенсивним не тільки в Сирії, але в Єгипті та Йорданії. Зміни, що відбуваються, супроводжуються багатьма молитвами – сказав о. Далл'Огліо. – З іншого боку, багато християни живуть у постійному страху – що їм принесе майбутнє. Вони побоюються, що ісламські угруповання відновлять історію, повертаючи ситуацію рабства та визнаючи меншини морально і культурно неповноцінними, що зробить неможливим життя християн в цих країнах. Цей страх веде послідовників Христа до того, щоб відмовитися від будь-яких дій. Такі побоювання треба подолати. Цей заклик ми скеровуємо до всіх християн Близького Сходу та країн, що постраждали від революції, вони мають брати участь у суспільному житті з відвагою та невимушеністю».

 

О. Далл'Огліо  каже, що молоді люди, які прибувають в монастир Mar Moussa є відкритими для діалогу, пошуку шляхів взаєморозуміння, а також є проти виокремлення будь-кого зі суспільства. Він наголошує, що слово, яке найкраще відображає дух монастиря, – це "поєднання".

 

За матеріалами: Radio Watykańskie