//

Італійський міністр за захист християн у всьому світі

Італійський міністр закордонних справ Джуліо Терці заявив про необхідність працювати над тим, щоб зупинити антихристиянське насильство, повідомляє агентство "CWN". Запобігання гонінь на християн повинно стати вищим пріоритетом світових лідерів, вважає пан Терці. Міністр нагадав про вбивство від початку цього року 800 християн в Нігерії від рук терористичного угрупування "Боко Харам". Міністр Терці підкреслив, що насильство щодо християн особливо поширене в Африці. "Припинення цих злочинів має стати пріоритетом міжнародного співтовариства", - сказав італійський міністр.

 

Джуліо Терці виступив на захист християн у всьому світі на конференції, яку проводила в Римі недавно створена Служба спостереження за релігійною свободою. Ця організація виникла завдяки спільним зусиллям Міністерства закордонних справ Італії та мерії Риму. Вона покликана контролювати ситуацію у сфері релігійної свободи у світі і боротися з її порушеннями, особливо в тих "небезпечних регіонах", де меншини знаходяться під тиском і піддаються переслідуванню.

 

Міністр Терці охарактеризував в загальних рисах ініціативи зовнішньої політики Італії. Він заявив про намір сприяти розвитку релігійної свободи та захисту релігійних меншин у всьому світі. За словами міністра, це пріоритетний напрямок зовнішньої політики Італії та її етичного виміру.


За матеріалами radiovaticana.org