//

Італійська преса: Всесвітня зустріч сімей - форум позбавлений втечі від реальності

"Лабораторією нових альянсів, ідей та проектів" називає VII Всесвітню зустріч сімей італійська газета «Corriere della sera". У сьогоднішньому номері розповідається про значення форуму, який розпочався в Мілані 30 травня і в якому візьме участь Бенедикт XVI.

 

"Існує потреба в сім'ях, у всіх сенсах, сьогодні позбавлених проводу, правил, співпраці та поваги; необхідна краща соціальна організація, а також політичне розуміння труднощів і турбот, які сім'ї несуть на своїх плечах", - підкреслює італійське видання. Відзначається, що форум стане "святковою зустріччю, позбавленою втечі від реальності".

 

Поруч зі Святішим Отцем будуть "сім'ї, що постраждали від землетрусу, страждають від наслідків економічної кризи, знищені насильством, сім'ї, які перебувають в полоні злиднів і страху та шукають довіри і надії". Підкреслюється, що Бенедикт XVI, як і його попередник бл. Іван Павло II, хоче знову поставити родину в центр політичних дебатів, в той час як іде мова про скорочення соціальних витрат, ставляться під сумнів права сім'ї та природа шлюбу.

 

"Corriere della sera" зазначає, що Папа "знає, що навколо сім'ї та життя сьогодні відбувається фундаментальна боротьба за гідність людини і, що сім'я є найціннішим і важливим ресурсом, яким володіє італійська нація".

 

За матеріалами radiovaticana.org