//

Іспанський кардинал: мова нової євангелізації - це мова любові

Мовою нової євангелізації повинна бути мова любові, бо тільки вона зрозуміла всім. Такої думки дотримується архиєпископ Барселони, кардинал Луїс Мартінес Сістах, учасник Синоду Єпископів, який проходить в Римі. На думку єрарха, нова євангелізація є абсолютно необхідною. "Потрібно вийти з церков і йти туди, де є люди. Необхідно навчитися впізнавати соціально-релігійний і культурний контекст нашого світу ", - сказав кардинал. За словами іспанського єрарха незважаючи на сильну секуляризацію, люди не втратили свої "релігійні почуття" і "знаходяться в пошуку сенсу життя". До них необхідно звернутися з мовою любові, бо вона доступна всім, і тому що кожен хоче бути любленим і любити.

 

Єрарх зазначив, що Церква повинна проповідувати Євангеліє з двох причин: по-перше з любові до Ісуса, який віддав за людей своє життя, помер на хресті, заради спасіння всіх. А друга причина: любов до ближніх. "Ми любимо наших братів і хочемо поділитися з ними кращим, з того, що отримали: скарбом віри, скарбом спасіння, яке нам дав Ісус. Тому ми хочемо проповідувати Євангеліє. Ми повинні робити це переконливо, щоб ті, хто нас слухають, могли сказати: "Ці люди по-справжньому вірять і навіть живуть цим!", - відзначив архиєпископ Барселони.

 

Кардинал Сістах підкреслив, що зараз настав той час, коли багато задумалися - а чи дійсно релятивізм - це краща дорога для людства: "Чи дійсно кожен може робити тільки те, що хоче? Чи не існує певного порядку речей. Куди веде все це? "За словами єрарха релятивіський стиль мислення привів до егоїзму, індивідуалізму та пошуку власного благополуччя за будь-яку ціну. Доказом цього, за його словами, є економічна криза, яка настала.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va