//

Іспанське монашество заохотили бути втіхою для покинутих

До активної і турботливої відповіді на трагедію, яку переживають родини в добу кризи,  заохотив монахів і монахинь глава Іспанської Конференції Монашества. «З турботою і в дусі євангельської відповідальності ми повинні запитати відповідальних, чи справедливо вони розкладають тягарі» - написав о.Еліас Ройон ТІ у листі з нагоди початку душпастирського року.

 


Пануюча економічна і суспільна криза заторкують драматичну кількість людей і родин в Іспанії. Монаше життя в площині інституцій і конкретних осіб «щедро відповідає, тисячами способів, на стільки трагедій». Для нас «імена і прізвища – це конкретні обличчя, що перевищує бюрократичну просьбу про допомогу». Однак, «ми не можемо бути невразливі на суспільство, яке спихає декого на маргінес». Варто голосно говорити про несправедливий розподіл наслідків кризи, бути словом для тих, які «тисячами способів були змушені мовчати», берегти «тих, які залишились «без документів», дбаючи про гідність особи, Божої дитини», бути потіхою для покинутих і надією для молоді, розчарованої пустими суспільними і політичними обіцянками – ствердив єзуїт.

 

Одночасно отець заохотив до роздумування у спільнотах і душпастирських групах над двома питаннями: «людським співчуттям до особи, якій допомагаємо, та нашим монашим убожеством».

 

За матеріалами: radiovaticana.va