//

Іспанська преса про Всесвітні Дні Молоді

16 серпня провідна іспанська преса пише про Всесвітні Дні Молоді, які мають початися сьогодні увечері в Мадриді. Видання "El Pais", яке має найбільший тираж в Іспанії, опублікувала інтерв'ю з прес-секретарем молодіжного форуму Мавретай Яврегуйзар, під назвою "Більше, ніж просто зустріч з Бенедиктом XVI". Газета «El Mundo» присвятила перші три сторінки сьогоднішнього номера питанню відносин між Церквою та урядом іспанського прем'єр-міністра Хосе Луїса Сапатеро, помістила статтю про паломників, які прибули в іспанську столицю і про можливі протести противників заходу.

 

На першій сторінці газети "La Razon" розміщена стаття, в якій говориться, що візит Понтифіка до Іспанії не фінансуватиметься з бюджету країни, а навпаки принесе до її бюджету близько 100 млн. євро. Крім того, видання відзначає, що в Службі Божій за участю Папи, яка пройде на території аеропорту "Cuatro Vientos", зможуть брати участь всі бажаючі, навіть ті, хто не зареєструвався для участі у форумі. "La Razon" підкреслює, що молодь, яка прибуває в Мадрид, в період економічної кризи, важких моральних і політичних проблем, з великим оптимізмом і вірою прагне знайти вихід зі сформованих труднощів. Крім того, сьогоднішнє видання має спеціальний додаток до номера, який називається "Покоління Всесвітніх днів молоді», в якому розміщено інтерв'ю з кардиналом Руко Варелою, Архиєпископом Мадриду. До газети приєднані також маленький сувенір - прапорець з логотипом форуму.

 

Ще одне відоме іспанське видання "АВС" зазначає, що під час зустрічі в Мадриді відбудеться постановка мюзиклу про Івана Павла II, підготовлена португальською молоддю, а також містить програму заходів, що проходитимуть впродовж цього тижня в Мадриді.


За матеріалами Радіо Ватикан