//

Іспанія: захисники життя серед "обурених"

Сьогодні виповнюється рік з тих пір як в Іспанії вступив в дію закон про аборти. Про це нагадала молодь з руху pro-life, яка з 3 липня протестує на захист життя в Мадриді на площі Пуерта–дель–Соль. Їх присутність не подобається іншим демонстрантам, котрі висловлюють своє незадоволення.

 

"Обурені", або так званий «Рух 15 травня» від дати  свого створення складається в основному  з молоді, а також з пенсіонерів, безробітних та  незадоволених своєю роботою людей. Рух виступає як громадянський, демократичний  і аполітичний. Він протестує проти політичного класу, банків і економічної кризи.  Після 15 травня в багатьох місцях Мадриду на майдані Пуерта–дель–Соль "обурені" розбили наметові містечка. Хоча багато людей погоджується з головними постулатами "Руху", однак звертають увагу на його лівий і анархістський характер.


3 липня увечері молодь з руху pro-life, котрі представляються як "обурені з приводу атак на життя", не зважаючи на втручання  міліції, розбила намет на майдані. Члени організації "Право на життя" в характерних червоних футболках протестують проти закону про аборти, а також законопроекту про гідну смерть. "Здається, однак, що вулиця належить друзям (соціалістам), а не громадянам - сказав Хайме Ернандес, один з протестуючих. - Ми повертаємося до часів диктатури, вулиця належить міністру внутрішніх справ Рибалкабі".


У понеділок "обурені нападами на життя" організували ряд публічних дискусій про аборти за участю лікарів і психологів. Однак в оточенні членів "Руху 15 Травня" були такі, що почали скандувати  "Фашисти геть з майдану Соль" чи "Секта геть". Різкі коментарі проти захисників життя з'явилися також на сайтах соціальних мереж. У світлі цих подій складається  враження, що демократія є лише для окремих ідеології.


За матеріалами Radio Watykańskie