//

Іспанія не дає віз пакистанцям на Мадридський ВДМ

Сотням молодих пакистанців, які зголосились до участі у Всесвітньому Дні Молоді в Мадриді, іспанська влада не видала віз. Відмову пояснили небезпекою того, що пакистанці не повернуться на батьківщину. Церква в Пакистані потвердила участь лише 12 католиків своєї країни в даному заході.

 

Іспанці стверджують, що в часі попередніх Всесвітніх Днів Молоді багато пакистанських учасників намагалось залишитись в Європі нелегальними емігрантами. Пакистанська католицька комісія в справах молоді зазначила, що в попередні роки більшість рекомендованих Церквою паломників завжди поверталась на батьківщину.

 

Церковні представники Пакистану проводять переговори з іспанським посольством щодо видання віз тим паломникам, які заслуговують на довіру.

 

Варто зауважити, що пакистанських християн до еміграції можуть провокувати не лише економічні причини. Вони становлять в цій країні все більше переслідувану меншість. Почуття загрози від ісламського тероризму зросло ще більше після вбивства американцями бін Ладена, який переховувався в Пакистані. 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie