//

Іспанія: беатифікація Марії Каталін Ечегарай

29 жовтня в Мадриді відбулася беатифікація черниці Марії Каталін Ечегарай, з конгрегації Слуг Марії. Беатифікаційну св. Літургію служив кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації. В інтерв'ю радіо Ватикан єрарх розповів про життя і діяльність нової блаженної.

 

"Вона народилася в 1848 р. в Памплоні, близько Наварри в дуже побожній і багатодітної сім'ї. Була як Ісус, який прийшов у світ не для того, щоб Йому служили, але щоб послужити іншим ", - сказав кардинал Амато. "Марія Каталін у віці 22 років, залишилася сиротою, і повинна була виконувати обов'язки матері для  своїх сімох братів. З цієї причини відклала на кілька років свою мрію, щоб повністю присвятити себе  Богу. Але бажання служити іншим, особливо хворим і бідним, було дуже сильним. Так вона у вільні від сімейних обов'язків моменти допомагала нужденним, відвідуючи їх в лікарнях і домах. Тільки в 30-річному віці сьогоднішня блаженна змогла відповісти на заклик Господа й стати членом конгрегації Слуг Марії ", - зазначив префект Конгрегації у справах канонізації.

 

"Звичайно нас відділяють від сестри Марії Каталін багато років, але сьогодні серед нас живе як ніколи багато бідних і нужденних, людей, яким необхідна турбота, людська і духовна близькість. Нова блаженна залишиться прикладом і натхненням для пожертви свого життям в любові до ближніх ".

 

Кардинал Амато зазначив, що глибоким бажанням бл. Марії Каталін було робити добро іншим людям. "Як рослина, яка народилася у здоровому й спокійному оточенні, зрошена водою хрещення, і зміцнена Сакраментами і молитвою, життя блаженної стало відкритістю, доступністю і головне любов'ю до Бога до самого кінця", - сказав єрарх.

 

Джерело: www.radiovaticana.org