//

Існує можливість зустрічі Папи з Фіделем Кастро - о.Ломбарді

Бенедикт XVI приємно здивований теплим прийомом і великою кількістю людей, які чекали його на Кубі, - сказав в ході брифінгу з журналістам 26 березня речник Святішого Престолу о.Федеріко Ломбарді. Як заявив о. Ломбарді, в св. Літургії на площі імені Антоніо Масео в Сантьяго де Куба взяли участь більше 200 тис. осіб.

 

Говорячи про самопочуття Папи, він зазначив, що Бенедикт XVI почувається добре, хоча під час богослужіння можна було побачити певну втому, викликану подорожжю.

 


О. Ломбарді спростував повідомлення, що перебуваючи в ці дні на Кубі Президент Венесуели Уго Чавес, нібито просив аудієнції у Папи. "Але якщо Чавес захоче, може брати участь у св. Літургії ", - сказав священик. Відповідаючи на питання про можливість зустрічі Папи Римського з Фіделем Кастро - зазначив, що така можливість існує, і Папа готовий до такої зустрічі, хоча на даний момент немає точної інформації на цю тему.

 

Представник Ватикану підтвердив, що вчора на початку св. Літургії на подіум, на якому відбувалося богослужіння, підійшов молодий чоловік, викрикуючи гасла проти комунізму і закликаючи до демократичних свобод у своїй країні. Інцидент тривав хвилину-дві і швидко закінчився. Відповідаючи на питання про можливість демонстрації опозиційних поглядів, о. Ломбарді зазначив, що кожна людина має право висловити свою думку, але в цьому випадку мова йшла про ситуацію, коли людина заважала під час літургійної церемонії.
 

 

За матеріалами: radiovaticana.org