//

Інтернет-євангелізація в Бразилії

Бразильська молодь мобілізується для євангелізації в Інтернеті та буде використовувати з цією метою соціальні мережі, такі як Twitter чи Facebook. Ініціатором цієї євангелізаційної акції в мережі,що супроводжуватиме Всесвітній День Молоді у Мадриді, є архиєпархія Ріо-де-Жанейро.

 

Молодіжна ініціатива проведення євангелізаційної акції через Інтернет не є новою для Ріо-де-Жанейро. Душпарстирство комунікації цієї архиєпархії з нагоди Всесвітнього Дня Засобів Масової Комунікації, що відзначалося в Бразилії 5 червня цього року, залучило всіх своїх працівників до проведення євангелізації через Інтернет.

 

Відповідальні за молодіжне служіння в Ріо-де-Жанейро підкреслюють, що Інтернет стає привілейованим місцем для здійснення євангелізації серед бразильської католицької молоді, заохочуючи водночас усіх приєднатися до цієї великої мобілізації для євангелізації за допомогою соціальних мереж. У зв’язку з цим просять, щоб євангелізатори-волонтери розміщували в Інтернеті позитивні повідомлення, такі як: цитати зі Святого  Письма, вислови святих чи осіб, зарахованих до лику блаженних, а також розважання про життя і Божу любов. Основою акції є відкритість до іншої особи, без висловлення особистих думок чи дискримінації будь-кого. Лейтмотивом цієї ініціативи є  проголошення Христа молоді – як учасникам зустрічі у Мадриді, так і тим, що залишаються на місці. Ініціатива спрямована на проповідь у цифрову епоху великої Істини, якою є Ісус Христос.

 

6-12 серпня в Інтернеті розміщуються різноманітні матеріали – відео, музика, фотографії, пов'язані із Всесвітнім Днем Молоді. Матеріали доступні на блозі: www.pastoraldajuventuderio.blogspot.com.

 

Зазначена євангелізаційна акція є також підготовкою до Національного Дня Молоді, який відзначатиметься в Бразилії у жовтні.

 

За матеріалами Radio Watykańskie