//

Індійський єпископ захищає права далітів

"Щороку Тиждень звільнення далітів - це можливість для всієї християнської громади підтвердити свою прихильність до сестер і братів з каст" недоторканних ", які проживають в маргінальних соціальних, економічних та освітніх умовах". Так починається лист голови Комісії для далітів і племен Ради Єпископів Таміл-Наду, штату, розташованого на півдні Індії, єпископа Антоніса Нецінатана. Він звернений до католиків і всього індійського суспільства з приводу проведення в місцевій Церкві Тижня за права далітів. Темою дня, ініціатором якого є Національна рада Церков Індії, співзвучно з темою Міжнародного дня прав людини, який відзначатиметься 10 грудня - "Наш Бог з людьми, які борються". Про це інформує Радіо Ватикан.

 

"Індійське суспільство все ще перебуває в лещатах культури, яка увічнює касти", - написав єпископ Нецінатан. "Незважаючи на Євангеліє Христа, - додав єрарх, - кастовий менталітет панує і переважає також і в християнській громаді. Дискримінація випливає із самих структур нерівності і дозволяє продовжувати нелюдське відношення до "недоторканних".

 

Єпископ звертається з проханням: "Нехай Бог керує нашою боротьбою за рівність прав християн і мусульман далітського походження і нашими зусиллями побудувати суспільство справедливості, миру і радості для всіх".