//

"Гріховне дозвілля молоді викликає сильну тривогу і занепокоєння" - Владика Миколай Сімкайло

14 серпня Правлячий Архиєрей Коломисько-Чернівецької єпархії Кир Миколай (Сімкайло) відправив Божественну Літургію в катедральному соборі Преображення Христового.

 

У своїй проповіді єпископ розповів про велику мужність Макавейських мучеників і звернув увагу на значну проблему сьогодення. «Збільшення розважальних закладів у Коломиї, які пропонують молоді низько моральний і гріховний спосіб дозвілля, викликають сильну тривогу і занепокоєння у мене як єпископа, а також у всіх наших священиків. Існує радикальна відмінність між прикладом геройської вірності Божому Законові мучеників Макавейських і сучасним поколінням, яке прямо протилежно нехтує і відкидає Божу Заповідь», – сказав Архиєрей.

 

«Я закликаю, – звернувся владика Миколай, – вірних нашої єпархії, батьків та керівників Коломиї вжити всіх необхідних дій для захисту християнських цінностей у громаді міста. Помножуючи такі розгульні заклади, ми помножимо біди і нещастя у наших українських родинах і викличемо Боже покарання».

 

Із наближенням дня міста Коломиї, храмового празника, єпарх закликав до впорядкованого і належного відзначення свята, виходячи з позиції Успенського посту, який звернений до кожної свідомої людини.

 

Владика висловив радість з уваги на присутність молоді та дітей у храмі, але відзначив, що значна кількість їхніх однолітків знаходяться на дорозі духовної і фізичної деградації через невміння зорієнтуватися у пропозиціях грішного розвою.

 

Джерело: Прес-служба Коломисько-Чернівецької єпархії