//

Головний храм військових у Львові відкриють у грудні

Святкове Богослужіння та освячення гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, популярно знаного у місті Львові як костелу оо. Єзуїтів (м. Львів, вул. Театральна,11) відбудеться 6 грудня об 11-00, з нагоди 20-ї річниці утворення Збройних сил України. Його очолить Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський УГКЦ в присутності представників різних конфесій України, які цього дня приймуть участь у спільній молитві за українське військо.

 

Храм святих апостолів Петра і Павла виконував функцію гарнізонного храму з 1848 по 1946 рр. «Його призначення бути місцем молитви для військовослужбовців було визначено ще у попередні віки, - стверджує настоятель храму о. Степан Сус, головний військовий капелан Львівської архиєпархії УГКЦ, - тому наше завдання докласти усіх зусиль, щоб у стінах святині й надалі формувались та духовно зростали військовослужбовці та їхні родини. Це опора кожної держави, це ж наші захисники, охоронці миру!»

 

Організатори сподіваються, що у стінах храму різні конфесії України зможуть часто зустрічатись для спільної молитви за українське військо.

 

Повідомив о. Степан Сус
Джерело: http://www.ugcc.org.ua/