//

Глава УГКЦ взяв участь у святкуванні 100-літнього ювілею парафії УГКЦ у м. Калґарі (Канада)

2 червня Блаженніший Святослав (Шевчук), Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, в рамках свого першого пастирського візиту до Канади, взяв участь у святкуваннях 100-літнього ювілею парафії Успення Пресвятої Богородиці у м. Калґарі. Під час Божественної Літургії, яку він відслужив у співслужінні з Владикою Давидом (Мотюком), Єпархом Едмонтонським, та єпархіальним духовенством, Предстоятель УГКЦ запросив всіх присутніх спільно віддати подяку та хвалу Господеві «за це століття віри, а також за тих всіх минулих та теперішніх парафіян, які доклали багатьох зусиль для розбудови та життя цієї парафії», – для Департаменту інформації УГКЦ повідомила с. Еммануїла Харишин, СНДМ.

 

У своїй проповіді Блаженніший Святослав згадав за тих перших українських поселенців, які, прибувши до нової та незнаної країни, часто, самі живучи в землянках та не маючи власного житла, найперше будували храми, – місця перебування Божої слави, – завдяки чому вони зберегли найцінніше, що привезли з собою у далекий край: віру в Бога та свою багату національну культуру. Звертаючись до прикладу Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою цієї парафії, Глава УГКЦ закликав усіх «наслідувати її та ставати храмом живого Бога, храмом, який допоможе нести цей скарб віри у майбутні століття».

 

Відтак на святковому бенкеті Владика Давид (Мотюк) привітав Блаженнішого Святослава, який розпочав свій десятиденний візит до Української Греко-Католицької Церкви в Канаді. «Знаком великого благословення є для нас ваша присутність, як нашого особливого гостя та духовного батька. Ваше перебування між нами є видимим знаком вашої любові та служіння Українській Греко-Католицькій Церкві у цілому світі. Також і наше столітнє святкування тут, в Калґарі, є більш радісним та величним завдяки вашій присутності між нами», – сказав Єпарх Едмонтонський.

 

Під час бенкету Главу УГКЦ також щиро вітали представники канадського парламенту, провінційної та місцевої влади, співбрати з Православної Церкви, а також делегати різних місцевих спільнот.

 

3 червня, у празник Зіслання Святого Духа, Блаженнішого Святослава зустрічали парафіяни та гості ще одного храму УГКЦ у м. Калґарі: Святого первомученика Стафана. Після Архиєрейської Божественної Літургії Предстоятель УГКЦ вручив подяки катехитам Едмонтонської єпархії, які в минулому, а також і тепер присвячують своє життя релігійному навчанню дітей, молоді та дорослих.

 

Опісля богослужіння всі присутні взяли участь у святковій трапезі та спілкуванні з Главою УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ