//

Глава німецьких католиків Німеччини зустрівся з православним Патріархом Сербським

Голова Конференції католицьких єпископів Німеччини архиєпископ Фрайбурга Роберт Цоліч знаходиться в Сербії з 5-денним приватним візитом, в рамках якого 15 червня зустрівся з православним Патріархом Сербським Іринєєм.


Важливо налагоджувати зв'язки між католиками і православними, спільно долати бар'єри, що заважають контактам, обопільно шукати діалогу, заявив Роберт Цоліч в Бєлграді. Архиєпископ Фрайбурга закликав католиків і православних разом свідчити про віру, а також налагоджувати контакти не лише для вирішення релігійних суперечок, але і в повсякденному житті. За словами архиєпископа Цоліча, той, хто судить про інших з дистанції, піклується лише про розбрати і суперечки.


В рамках візиту глава католиків Німеччини також зустрівся з католицькими єпископами Сербії, в т.ч. з  архиєпископом Бєлграда Станіславом Хочеваром.


17 червня архиєпископ Цоліч відвідав місто Оджаці (Odzaci), де відправив Літургію в місцевому  храмі і благословив пам'ятний хрест, що стоїть на місці розстрілу Югославською народною армією 212 чоловіків у віці від 16 до 60 років. Серед вбитих числиться 16-річний брат Цоліча Йозеф і деякі з жителів його рідного міста Філіппсдорф (Філіпово в Сербії).


Слід зазначити, що Роберт Цоліч народився в королівстві Югославія, на території сьогоднішньої Сербії, в 1938 р. в швабській сім'ї. Після закінчення Другої світової війни німці були депортовані з Югославії. Сім'я Цолічів в 1946 р. переїхала до Німеччини, в землю Баден-Вюртемберг.

 

Джерело: Седмица.Ru