//

Глава коптів зустрівся з сім’ями жертв Масперо

Глава Коптської Православної Церкви Єгипту Папа Шенуда III зустрівся у четвер з сім'ями протестуючих коптів, убитих 9 жовтня під час безладів, що спалахнули біля будівлі телебачення в Масперо.

 

В кривавих зіткненнях загинули щонайменше 27 демонстрантів. Зіткнення розпочались після прибуття коптів, котрі засуджували напади на християнські храми.

 

Декілька відеороликів показали військові автомобілі, що наїхали на протестуючих, але збройні сили стверджують, що вбивство сталося помилково, додавши, що протестуючі підпалили автомобілі солдатів, змусивши їх їздити безладно.

 

У своїй щотижневій проповіді в середу в коптському православному соборі Папа Шенуда III сказав, що він хотів би відвідати сім'ї "мучеників", щоб надати їм необхідну допомогу і догляд відповідно до їх економічних та соціальних умов.

 

Папа відмовився відповідати на питання про роль Церкви в майбутніх парламентських виборах, лише підкреслив, що Церква має духовну, а не політичну роль.

 

Після проповіді десятки молодих християн влаштували акцію із запаленими свічками, щоб оплакати жертв Масперо, в якій прийняли участь їх родичі.

 

За матеріалами cnlnews.tv