//

Гаррі Поттер вбиває християнство

Тематиці дитячої літератури про магію і вампірів був присвячений симпозіум в Перемишлі. Доповідачі серйозно остерігають про духовну небезпеку книжок про Гаррі Поттера.


Дитяча письменниця Малгожата Навроцька під час доповіді сказала: «Ми повинні поставити високу планку собі і своїм дітям, щоб світ за 20-30 років був кращим». Письменниця стверджує, що твори Джоан Роулінг, присвячені пригодам Гаррі Поттера, «вбивають християнство в душі дитини ще до того, як воно встигне там закоренитися».


У класичній казці надприродна міць і сила приписуються фантастичним постатям, якими ніколи не є люди. «Література створила окремий ґатунок творіння, яке займається магією. Добро найчастіше символізують ворожки, ельфи, гноми, а зло – летучі миші, відьми і вовкулаки». Насправді, не існує поділу на чорну і білу магію, бо магію як таку Біблія засуджує і вважає гріхом. «Магія справді існує. Окультизм є способом комунікації зі світом демонів», – остерегла доповідачка.


В той же час, класичними зразками казки користувались Джон Рональд Толкін і Клайв Стейплз Люїс, тому їх повісті «Володар Перстенів» і «Хроніки Нарнії» дітям можна читати.    


 


За матеріалами: wiara.pl