//

Францисканська молодь роздумувала над східною духовністю

«Кожен має плани стосовного свого життя, саме тому щоб вони здійснилися потрібно бути відкритим на Бога і людину, яку я зустрічаю у своєму житті», - сказав Преосвященний владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ під час богослужіння для францисканської молоді Польщі.

 

3 22 по 28 липня у Кальварії Пацлавській (Польща), проходить зустріч францисканської молоді, протягом якої її учасники мали можливість роздумати над сенсом життя та пошуками правдивого щастя.


В рамках 25-ої ювілейної зустрічі, організатори заходу запропонували молоді пізнати глибину східного обряду. Кульмінаційним моментом четвертого дня була Божественна літургія, яку звершив Преосвященний владика Венедикт у візантійському обряді, якому співслужили 30 отців францискан.

 

Як розповідає голова Молодіжної комісії Львівської архиєпархії о. Тарас Милян, який також брав участь у заході, це була чудова нагода отримати досвід, для проведення подібних зустрічей в Україні. «Мені дуже сподобалася відкритість молоді, свідчення віри представників культури і мистецтва, духовно зрілих людей. Сподіваюся, що ми будемо продовжувати нашу співпрацю із францисканами у ділянці молодіжного душпастирства».

 

Варто пригадати, що з 3 по 12 серпня 2012 року у м. Вишгород, Київська область, відбудеться Всеукраїнський молодіжний табір «САРЕПТА» під час якого молодь з України зможе не лише відпочити та духовно збагатитися, але і відвідати цікаві історичні місця м. Києва та Київщини, оглянути старовинну архітектуру.

 

Слухати проповідь Преосвященного владики Венедикта

 

Прес-служба Львівської архиєпархії
Фото/відео http://www.projektmesjasz.pl