//

Філіппіни за крок до прийняття закону, що руйнує сім’ю і життя

Філіппінські парламентарі виступили за впровадження закону про контроль народжуваності, тобто т.зв. репродуктивне здоров’я. Наступним кроком має стати прийняття нового закону у сенаті. Голосування відбудеться найближчими днями, і, на думку спостерігачів, в теперішній політичній ситуації воно буде лише формальністю. Архиєпископ столичного міста Маніла, кардинал Луїс Антоніо Тагле зазначив, що запровадження законодавчих змін стане для Церкви імпульсом для ще більшої участі в діяльності на користь бідних, сімей, жінок та дітей. Він вказав також, що прийняття такого закону парламентом є трагічної подією.


Закон, який шкодить життю і сім’ї, підтримує президент Беніньо Акіно, а також міжнародні організації на кшталт ООН і ЮНІСЕФ. Вони ставлять знак рівності між бідністю і тим, щоб мати дітей. Вони також використовують свого роду шантаж, оскільки країни, які не погоджуються на прийняття такого закону, втрачають право отримувати будь-яку допомогу.


Спроби запровадження закону зустріли хвилю протестів Церкви і груп, що виступають на захист життя. У всій країні проходили молитви і піст в наміренні захисту життя. Вдалося добитися лише того, що голосування було відкритим і кожен з парламентарів мусів сказати чому голосує саме так.


Новий закон вважається дверима для легалізації абртів, які наразі на Філіппінах є заборонені Конституцією. Закон поширює таку модель сім’ї, в якій є максимум двоє дітей, підтримує використання презервативів та протизаплідних таблеток, а також дозволяє добровільну стерилізацію. Закон також зобов’язує школи запроваджувати обов’язкову програму сексуального виховання і в жодному випадку не поважає католицького бачення статевості та сімейного життя.


За матеріалами pl.radiovaticana.va