//

Фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», відвідали понад 5 тис. гостей

На цьому святковому родинному заході, яке вже вчетвертий раз організовує Молодіжна Комісія Львівської Архиєпархії в Шевченківському гаю м. Львова за підтримки влади міста, спонсорів, доброчинців та духовенства УГКЦ кожен відвідувач фестивалю міг ознайомитися з традиціями та обрядами Великодня. Також всі присутні мали нагоду взяти участь в майстер-класах з плетіння, різьблення, вишивання, різноманітних конкурсах та забавах, виграти щось корисне для себе в благодійній лотереї, познайомитися з молодіжними спільнотами які діють при храмах Львівської Архиєпархії та чудово провести вечір в танцях під акомпанемент виступів сучасних естрадних виконавців.

 

Розпочався фестиваль у суботу, 21 квітня о 14.00 год. Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.

 

«"Святкуймо Воскресіння разом" цим гаслом саме всі ми, які зібралися тут, хочемо окреслити мету нашого буття – святкувати разом! – сказав Преосвященний владика Венедикт –. Коли ми говоримо про святкування, – додав владика – ми ніколи не уявляємо, що святкувати можна наодинці. Якщо ми переживаєм, якусь подію, яка для нас є важлива ми завжди стараємося зібратися разом і разом пережити це свято, адже, коли ми з кимось ділимося радістю то саме ця радість стає подвійною радістю» – зазначив Архиєрей у своєму слові по завершенні спільної молитви. Разом з владикою співслужили о. Тарас Милян, Голова Молодіжної Комісії Львівської Архиєпархії, о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ, о. Любомир Гладюк, заступник голови Молодіжної Комісії, о. Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської Архиєпархії, о. Олександр Чумаков, духівник спільноти Українська Молодь Христові м. Львова та о. Григорій священик душпастирського центру молоді римо-католицької Церкви. Співом молитву супроводжував молодіжний хор храму Різдва Пресвятої Богородиці (м.Львів-Сихів).

 

Після Молебню о. Тарас Милян подякував владиці і священнослужителям за спільну молитву, та усім хто був причетний до допомоги в організації цього фестивалю і запросив гостей та учасників цього свята ділитися радістю один з одним з нагоди Світлого Празнику Воскресіння Христового.

 

В той час, як молодь навколо великої сцени брала участь в різноманітних конкурсах та розвагах від організаторів, малеча в супроводі аніматорів на поляні поруч, розспівувала традиційні українські народні гаївки, а їхні батьки мали нагоду ознайомитись з структурою молодіжних спільнот Львівської Архиєпархії і придбати для своєї родини, щось корисне та цікаве.

 

Особливістю цього вечора був виступ Тараса Чубая та інших відомих українських колективів, які підвечір виконанням своїх пісень ще більше розвеселили молодіжну публіку, та розіграш благодійної лотереї серед якої була поїздка до Риму на зимову зустріч Тезе.

 

Завершилися святкування Воскресного фестивалю спільною молитвою, але Воскресіння на цьому не закінчується, аж до Вознесіння по наших храмах ще лунатиме дзвінке Христос Воскрес і жваві великодні гаївки на подвір’ях церков.

Роман Соколенко,

Прес-служба Львівської Архиєпархії