//

Екуменічний лист проти передімплантаційної діагностики

Єпископи Німеччини звернулися до членів Бундестагу з проханням про повну заборону так званої передімплантаційної діагностики. Спеціальний лист до депутатів написали: адміністратор архиєпархії Берліна, єпископ Генріх Маттіас та єпископ Євангельської Церкви Берліна і Бранденбурга, Маркус Дрьоґе. Духовні особи наголосили, що «людина має свою гідність та ідентичність від зачаття до смерті.»

 

Німецькі християни знову об’єдналися, закликаючи, щоби закони відповідали християнському баченню людини. Протягом кількох місяців у Німеччині тривають дебати на тему передімплантаційної діагностики, яка досліджує людські ембріони поза лоном матері для визначення спадкових захворювань. Хворі ембріони викидаються. У німецькому парламенті до голосування були представлені три проекти, тільки один з яких забороняє подібні дослідження. Його підтримує Католицька Церква і, частково, протестантські Церкви. В цьому листі єпископи Берліна і Бранденбурга визнають, що погляди католиків та протестантів на це питання розбігаються. Але обидві Церкви об’єднуються в обороні людського життя від зачаття і аж до смерті, а також в усвідомленні факту, що передімплантаційна діагностика може довести до суспільного пресингу на батьків, які очікують на народження дитини-інваліда.

 

Вкотре єпископи Німеччини наголошують на тому, що ця діагностика може призвести до селективного ставлення до людського життя. Голосування за це питання в німецькому парламенті має відбутись потягом найближчих двох тижнів.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie