//

Екологічні проблеми – виклик для європейських Церков

Спільний комітет Конференції Європейських Церков (СEС) та Ради Єпископських конференцій Європи (CCEE) підкреслив необхідність спільного свідчення християн для подолання нових релігійних, демографічних, політичних, економічних та екологічних викликів, що стоять сьогодні перед європейським континентом.

 

На засіданні, яке проходило з 26 по 28 січня 2012 в Женеві, Комітет ССЕЕ-СЕС також вказав на необхідність підтримки членів помісних церков і громад, які є загроженими цими викликами.

 

У своєму вступному слові, президент СEС, митрополит Франції Еммануїл, описав нинішню економічну кризу, як одну з проблем, які «ставлять питання про здатність Європи до творення збалансованої політики для Європейського Союзу». Така політика повинна бути одночасно направлена на пошанування людської гідності, природного довкілля та культурного різноманіття.

 

Президент CCEE кардинал Петер Ердо, з Угорщини, зазначив, що зустріч відбулась наприкінці Тижня молитов за єдність християн (який проходив з 18 по 25 січня 2012 року) і характеризував екуменічний рух не як завдання для вибраних експертів, але як необхідність, в якій повинні взяти участь всі християни. «Католицька Церква є зобов’язана йти шляхом екуменізму» – сказав він.

 

Більше інформації про засідання спільного Комітету ССЕЕ-СЕС на тему «Нові виклики для свідчення Церков у Європі» можна знайти на сайті ССЕЕ.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології