//

ДР Конго – чверть мільйона біженців

Все більш напруженою стає ситуація в регіоні Північного Ківу, що у Демократичній Республіці Конго. Місіонери б’ють на сполох, що лише за останній квартал кількість біженців в цій частині ДР Конго сягнула чверті мільйона. Також небезпечною є ситуація поблизу міст Масісі та Рутшуру.


Зріст насильства спричинений діяльністю солдат, які попри встановлення мирного договору 2009 року не увійшли до складу армії і діють самостійно, сіючи страх, хаос і смерть. В основному йдеться про угрупування, пов’язане із генералом Боско Нтагандою, котрий перебуває у міжнародному розшуку за злочини проти людства. Солдати захищають свого провідника і виконують накази розграбовувати села та оброблені поля.


Через два місяці в регіоні мають пройти вибори. Повстанське угрупування під проводом генерала Нтаганди переформатувалося у політичну партію. Існує припущення, що угрупування пробує залякати місцевих мешканців, щоб вони на виборах віддали голоси за їх партію. А це, як зазначають спостерігачі, призведе лише до подальшого загострення ситуації в Північному Ківу. 


За матеріалами radiovaticana.org