//

До Львова приїде о. Ансельм Ґрюн

У лютому до Львова з триденним візитом завітає Ансельм Грюн – монах-бенедиктинець, психоаналітик, християнський письменник, автор бестселерів, економ (келар) у монастирі, духовний провідник, реколектант.  Він є автором 386 опублікованих книг, які були перекладені 32-ма мовами (тираж – понад 16 млн екземплярів).

 

Свої книги присвячує психологічно-духовній проблематиці, зокрема порушує гендерне питання, відомі праці на тематику менеджменту. Організовує щорічно понад 200 лекцій та семінарів, на участь у яких проводиться попередній запис за 2 роки заздалегідь.

 

Заходи у м. Львові, пов'язані з візитом о. Ансельма Ґрюна

 

17 лютого, п'ятниця

 

• 12:10 - Приліт о. Ґрюна до м. Львова
• 15:00 - 16:30 - Зустріч о. А. Ґрюна з працівниками Львівської міської ради у приміщенні ЛМР
Тема: «Бути лідером, творячи та зберігаючи цінності»

• 19:00 - 21:00 - Зустріч о. А. Грюна з громадою м. Львова у ц. Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор).
Тема: «Сенс життя, як віднайти до власної сутності, відкрити свою місію (призначення) у цьому світі?»

 


18 лютого, субота
(присвячується Дню богопосвяченого життя)


Протягом цілого дня - зустрічі з монашеством УГКЦ, в приміщенні УКУ, вул. Хуторівка 35 а.
Тема: «Як ми бачимо ідентичність богопосвяченої особи у сучасних реаліях? У чому полягає виклик і підтримка для автентичного життя обітами у сучасному світі?»

(Комісія у справах монашества УГКЦ)

 

19 лютого, неділя

• 9:00  - 10:15 - Урочиста Свята Літургія за участі о. А. Ґрюна х. св. свмщ. Йосафата. Вул. Замарстинівська, 134.
• 11.00 - Відліт о. А. Ґрюна до Мюнхена

 

Ініціатива запрошення надішла від Львівської міської ради (контактна особа с. Михаїла Лизак, т. 097-66-84-845) і Комісії у справах монашества УГКЦ (контактна особа с. Марґрет Обередер, т. 297-66-40)

 

Біографічна довідка

 

Народився Ансельм Грюн в 1945 році у невеликому містечку Юнкерсхаузен в центральній частині Німеччини (другим з семи дітей). Освіта: 1967-1971 роках вивчав філософію і богослов'я у Римі, пізніше - економіку в Нюрнберзі.

 

Монаше життя: Після закінчення навчання в ліцеї в Вюрцбурзі в 19 років став послушником у бенедиктинському монастирі в Мюнстершварцах. Пізніше - отець, духовний провідник, реколектант.

 

Вагомим внеском в розвитку інфраструктури монастиря А. Грюна є душпастирська праця у Recollectio-Haus – реколекційного дому для осіб, залучених до релігійної діяльності, (священників і монахів), які переживають кризу або «вигорання» (burned out — sich erschöpft fühlen). Курс духовного відновлення в Реколекційному домі триває 3 місяці, передбачає супровід психолога і духівника, групову терапію, працю у майстернях монастиря, креативний підхід до молитви, духовне навчання.

 

Перша книга Ансельма Грюна вийшла у світ у 1975 році. З огляду на монаший ритм життя отець Ансельм працює над написанням творів не більше шести годин на тиждень, по 2 години щодня з вівторка до четверга.

 

Багатогранність його книг полягає в порушенні багатьох тем, починаючи від теми пошуку сенсу життя через внутрішній баланс, любов, гармонію та внутрішні сили, і закінчуючи темою кризи подружнього життя.

 

Джерело: dyvensvit.org