//

Для Кардинала Ерранса Іван Павло ІІ вже святий (відео)

Одним із найближчих співпрацівників папи Івана Павла ІІ впродовж його понтифікату був Кардинал Хуліан Ерранс. Будучи експертом з канонічного права, він працював з папою впродовж 11-ти останніх років його життя. За цей час папа став для нього дуже близьким.

 

Говорить Кардинал Ерранс, Глава Папської Ради з інтерпретації літургічних текстів у відставці:
“Багато людей говорять про харизму Івана Павла II. Харизма Івана Павла II є харизмою Христа, і ті, хто  якимось чином втілювали Христа, як наприклад, святі, вони привертають увагу. Він мав здатність притягувати до себе людей, ряд незаперечних людських якостей.”

 

Іван Павло II відомий як папа-рекордсмен. Він відвідав 129 країн і проїхав понад 1 120 000 км. Але Кардинал Ерранс каже, що він побив багато інших важливих рекордів.

 

Говорить Кардинал Ерранс:
“Найбільш важливим рекордом, про який не говорять є те, що він був папою, який більше часу проводив перед Найсвятішими Тайнами, розмовляючи про турботи, радощі і трагедії світу і Церкви. Через ці близькі стосунки з Христом, він завжди говорив про любов до Христа на вулицях і стадіонах світу.”

 

Беатифікація є публічним визнанням Церквою святого життя Папи Івана Павла II. Але Кардинал Ерранс каже, що для нього папа вже був канонізований.

 

Говорить Кардинал Ерранс:
“В моєму серці він вже був канонізований. Для мене це сталося з тими людьми, з якими я жив, а потім Церква проголосила їх святими. Мені це допомагало, коли він ще був фізично з нами, а зараз він з нами ще більше, але тепер лише духовно. Я дякую йому за це і віддаю цю справу під його заступництво.”

 

Набожність до папи Івана Павла II почалась серед його співвітчизників – поляків і швидко поширилась серед вірних усього світу.

 

За матеріалами Romereports.com