//

Дияконські свячення в костелі Єзуїтів

У неділю 8 січня, на свято Собору Пресвятої Богородиці, владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ з пастирським візитом відвідав гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, популярно знаний у місті Львові як костел Отців Єзуїтів, - памятка архітектури початку XVII століття. У 1946 р. храм перестав діяти, тимчасово його використовували як склад, а від 1970-х років передали Львівській науковій бібліотеці ім. В. Cтефаника НАН України під книгосховище обмінного фонду. 8 липня 2010 року Львівська міська рада передала храм у власність курії Львівської Архиєпархії. 12 липня 2011 року з нагоди храмового празника свв. апп. Петра і Павла двері святині вперше за 65 років відкрились для проведення у ній богослужінь. З огляду на те, що святиня у певний період історії мала статус гарнізонного храму міста Львова, сьогодні нею опікуються капелани Центру Військового Капеланства Курії Львівської Митрополії УГКЦ.

 

На спільній молитві були присутні настоятель храму о. Степан Сус, а також інші капелани Львівської Митрополії УГКЦ.

 

У своїй проповіді під час Літургії владика звернув свою увагу на постать Пречистої Діви Марії, як взірець служіння Богові. А також заохотив усіх присутніх в часі різдвяних свят серед метушні та плинності свого життя задуматись над подією Різдва Христового - великим Таїнством приходу на землю Спасителя в людській плоті.

 

Під час Архиєрейської Божественної Літургії владика Венедикт уділив дияконські свячення двом випускникам Львівської Духовної Семінарії Святого Духа  Павлу Заболітному  і Тарасу Грему.

 

По завершенні Літургії Архиєрей подякував усім присутнім за спільну молитву, в особливіший спосіб о. Степану Сусу за запрошення, а також іншим священнослужителям, які разом співслужили. Звертаючись до новопоставлених дияконів, владика побажав їм сили та наснаги гідно сповняти своє служіння. Згодом владика привітав усіх хто носить ім’я Марія та на добру згадку про свій візит подарував для храму частинку з мощами святих апостолів.

 

Опісля, по закінченні торжества усіх присутніх своїм виступом  потішив Різдвяний вертеп у виконанні службовців військової частини повітряних сил.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ