//

Діти готуються стати молодими "швейцарськими гвардійцями" на ВДМ (відео)

Швейцарська гвардія є армією, що обороняє Папу. Сто десять з них охороняють його резиденцію і стоять під час основних ватиканських церемоній. Проте трохи по-іншому буде на Всесвітньому Дні Молоді. Коли Бенедикт XVI відвідає Іспанію в серпні, кількість охорони збільшиться і Папа матиме спеціальну команду охорони.


Група називається Молода Швейцарська Гвардія. Понад 60 дітей, одягнених в унікальні і традиційні уніформи сподіваються, що Папа відчує себе бажаним гостем.

 

Альваро Зумалакарегі: «Поліція прийшла на один з наших мітингів і попросила нас допомогти їм на Всесвітниому Дні Молоді. Прийде так багато людей, тому ми повинні працювати разом, так що все буде гаразд.»

 

Ефрен Діас, директор Молодої Швейцарської Гвардії: «Маленька Швейцарська Гвардія була народжена з любові до Папи, особливо до Івана Павла ІІ, але також до всіх його наступників. Ця ідея з’явилася в 1982 році, щоб відзначити перший візит Івана Павла ІІ до Іспанії. Він відвідав країну знову в 1993 і 2003 роках. Його завжди супроводжувала Молода Швейцарська Гвардія. І ця ідея є дуже очевидною, адже ми хотіли, щоб Папа відчув себе як вдома».

 

Проте цей процес не був легким. Понад 450 футів (бл. 137 метрів) тканини було використано разом з більш як 4200 футів (бл 1,28 км) стрічки. Загалом зшивання уніформ зайняло приблизно 5,000 годин. Санті Пенальвер є професіональною кравчинею, яка допомагає в цьому проекті.

 

Санті Пенальвер, кравчиня: «Ми тут вже протягом трьох місяців, так що ви собі можете уявити. Часто працюємо з 9 ранку до 9 вечора».


Без сумніву – це велика робота, але члени команди кажуть, що це є унікальний досвід, сповнений спогадами».

 

Даніель Арранс: «Всі ці спогади згадуються тому, що для мене це був чудовий досвід. Будучи там, маючи папу Івана Павла ІІ за приклад, ти створюєш особливий зв’зок. Після того, як ми його привітали, він дав нам вервицю, яку я ще досі зберігаю. І дивіться, тепер він блаженний! Правда в тому, що це щось незабутнє. Моя уніформа Швейцарської Гвардії в шафі. Там вона добре зберігається».

 

Можливо вони і маленькі, але їхнє призначення велике. Група вітатиме Папу в аеропорту Барахас. Опісля Всесвітнього Дня Молоді вони зустрінуться там знову, щоб попрощатися.


Ці дві короткі миті міститимуть багато годин простого чекання під пекучим сонцем Мадриду. Але вони стверджують, що це варте того, щоб Папа відчував себе, як вдома.

 

За матеріалами Romereports.com