//

День Бенедикта XVI у Польщі

У Польщі вшосте відзначається День Папи Бенедикта XVI, 60-а річниця священства якого припадає сьогодні у торжество святих Петра і Павла.

 

У Варшаві головна урочистість відбудеться у базиліці святого Хреста, де о 16:30 польські єпископи на чолі з Апостольським нунцієм в Польщі архиєпископом Целестіно Мільоре відслужать Літургію у намірі Папи Римського.

 

Свято святих Петра і Павла, що відзначається 29 червня, у Вселенській Церкві традиційно є днем особливої єдності з Наступником святого Петра і Святим Престолом. У всьому світі збирають пожертви на благодійну діяльність Папи. Священики, парохи збирають так званий Динарій Святого Петра на парафіях, передають їх єпархіальних курій, а єпископи – апостольському нунцію, звідки гроші вирушають до Ватикану.

 

Підтримати благодійну діяльність Апостольської Столиці можна також у будь-який час, переказавши у поштовому відділенні готівку на поточний рахунок Святого Престолу, або переказати гроші на його рахунок в UniCredit Banca. Номери рахунків можна знайти на www.vatican.va.

 

Вперше таких збір пожертв впровадили у себе у восьмому столітті навернені англійці, що звався "Динарій Святого Петра".

 

Святкування Дня Папа Бенедикта XVI завпроваджене польськими єпископами у вересні 2005 року.

 

О. Йозеф Ратцінгер був висвячений на священика разом зі своїм братом Георгом 29 червня 1951 року в катедральному соборі Фрайзінга тодішнім архиєпископом Мюнхена кардиналом Міхаелем фон Фаульхабером. Сьогодні у Ватикані вони спільно святкуватимуть річницю свячень.

 

У зв'язку з папським ювілеєм  Ватиканський Монетний Двір видастьспеціальну срібну монету номіналом 10 євро.

 

За матеріалами wiara.pl